2010. június 21., hétfő

Mindenféle

Ritkábban fogunk jelentkezni. Ennek oka, nemes egyszerűséggel időhiány. Ami szabadidőm van, azt pedig inkább magamra szeretném fordítani: olvasni, pihenni. Igaz legtöbbször, ha Blanka alszik főzök vagy dolgozom, ha pedig nincs itthon, mert nagymamázik, akkor "megnemállok", "hullára" tudom magam dolgoztatni a sok házimunkával ... pedig senki sem várja el, de nem bírom sokáig elnézni a hegyekben álló vasalni valót, a felmosatlan padlót és még sorolhatnám ...

Úgyhogy ha Blankával vagyok minden percet igyekszem kihasználni és annyi időt együtt lenni amennyit csak lehet. És másképp ... valahogy sokkal összebújósabban, sokkal inkább egymásra figyelve.
Mintha ő is érezné, hogy már nem tart örökké ez a sülve-főve együttlét velem, anyásabb, bújósabb lett.
Szóval ha az időjárás kegyes, kint vagyunk pocsolyázni, hapci-virágot szedni, követ gyűjteni, bújócskázni ... ha pedig bent vagyunk akkor olvasunk, beszélgetünk együtt főzünk, játszunk ... stb.
Azt viszont észrevettem, hogy beszéde, ha nem is ennek köszönhetően, de napról napra fejlődik ... szinte mindig mond valami újat. Ma például ebédnél, bámulok ki az ablakon és mondom:
- Jaj már megint esik az eső!
Erre Ő: Eső esik? - és fordul ki az etetőszékéből, próbál kibámulni az ablakon.
Azon gondolkoztam, hogy ez az első komoly kérdőmondata :-))
Bár hasonló 1-2 szavas mondatai azért voltak már, de egyre értelmesebb és lassan eljön az a nap is amikor tudunk végre beszélgetni. Már alig várom ...

Hisztizése viszonylag jól kezelhető, leginkább az a baja, nem engedjük, hogy kedvére szaladgáljon arra amerre ő akar. Viszont van remény, mert azt vettem észre, hogy elég jól engedte magát egy idő után "kézen fogva ráncigálni" a hétvégén :-) Leguggoltam hozzá és próbáltam elmagyarázni neki, hogy minden kisgyerek fogja az anyukája kezét ... persze az elején volt nagy üvöltés ... de a végére mintha megértette volna. Vagy beletörődött? Nem tudom. Bár ebből a szempontból rendíthetetlen vagyok, nem engedek, ugyanis képes fél másodpercen belül egy réten átszaladni :-) Egy pillanatra sem lehet, nem odafigyelni rá, mert azonnal eltűnik ...

Ezt leszámítva egy tünemény, mindenkivel barátságos, mindenkire mosolyog, nagyon önálló szinte mindenben, mindent maga akar csinálni, jól alszik (már nem tudom mikor kelt föl éjszaka utoljára), szerelmes az apjába, úgy szólítja meg, úgy ejti ki a nevét ahogy semmi mást. Ezzel szemben, az anyát üvölti :-) hogy miért? fogalmam sincs.

Az elmúlt napok/hetek képei:
Rózsi nagyi szülinapján olyan meleg volt, hogy a végén már nem csak Blanka áztatta magát a kerti medencében,
hanem mindannyian hűtöttük magunkat :-)


T-Home Gyereksziget képes beszámoló: (ez egy külön postot is megérne,
de most nincs kedvem hosszan írni róla, aki ismeri az úgy is tudja milyen,
aki pedig nem az még ezen a hétvégén kilátogathat a Hajógyáriszigetre :-))





















A fárasztó délelőtt és ebéd után kb. 5 perc alatt elaludt a babakocsiban :-)

10 megjegyzés:

  1. Szia Timi!
    Már hiányoltalak benneteket:) az "időhiány" miatt ez teljesen érthető:)
    Írtad, Blanka első kis kérdését:) nagyon ügyes és okos csajszi! Annyira örülök nektek:) Milyen édes érzés lehetett! Csak így tovább Blanka!
    A beszélgetés, ének, olvasás sokat segít a beszédfejlődésben... nálunk mégis lassan halad a dolog:) Na persze, ez még nem olyan nagy baj:)
    Blanka viszont nagyon ügyes, szófogadó... fogja Anyája kezét:):) és a gumicsizmában egyenesen imádnivaló!!!

    Blanka heteken belül 2 éves nagylány:)lesz:) hihetetlen, hogy rohan az idő, ugye:)

    Puszi nektek!

    VálaszTörlés
  2. Mikor voltatok a szigeten? Szombat délelőtt mi is ott voltunk :))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon helyes! Töltsetek annyi időt együtt kint és bent amennyit csak lehet! De hol vannak a pocsolyár, saras képek :o)? Télen úgyis bepótolod majd.
    Hamarosan Blanka is csak csacsogni és csaogni fog. Zabálnivaló lesz. Egyre több és több szó fog megtetszeni Neki és fogja ezeket használni. Amikor Nálunk a 3 Manó belekezd, akkor Mi csak fetrengünk a gyönyörűségtől és a röhögéstől. Olyan komolyan tudják előadni a dolgokat.
    Egyébként Mi is pont most tervezzük, hogy kinéznénk a szigetre, ha hétvégén jó idő lesz. Már tavaly is nagyon tetszett.

    VálaszTörlés
  4. Beus!
    Jaja mindjárt 2 éves lesz ... egyszerűen mintha pörgetnék az időt, egyáltalán nem érzem ennyinek az eltelt itthonlétet, nagyon gyorsan telnek az évek mostanában ... Ááá igaza lesz az anyósomnak, hogy az életünk középső szakasza egy szempillantás alatt fog eltelni és már felnőttek is lesznek a gyerekek. Szóval jól ki kell használni az időt :-) Egyébként édesen csacsog már régóta, csak halandzsálva, nálunk ez a szokásosnál tovább tart. De a pedagógus keresztanyám azt mondja ez nem baj, mert a nagyon kreatív és jó fantáziájú gyerekek halandzsáznak sokáig. Igaz én most már rászólok, hogy magyarul is :-))
    Tegnap is nyöszörgött, hogy kér kekszet, de az istennek sem mondta ki mi kell neki, én meg addig nem adtam oda. Erre megszólal: keksz :-)
    Szóval kizsaroltam belőle :-)

    VálaszTörlés
  5. Meli!
    Jaj ne basszus. :-))) Persze hogy mi is pont akkor voltunk kint :-))) De múltkor azt mondtátok, hogy a sziget nektek olyan messze van :-( és így aztán nem hívtunk benneteket. Meg senkit sem, mert az időjárás jelentésnek sem lehet hinni mostanában, azt mondták, hogy egész hétvégén esni fog. Szombaton jobb idő lesz, de lehet szórványosan eső. Na már most amikor elindultunk még azon agyaltam, hogy szétfogunk fagyni, de utána jó idő lett ... szóval ezért nem mertem senkit se kirángatni, ne hogy miattam ázzon el egy család :-))

    VálaszTörlés
  6. Kriszti!
    Ha jó idő lesz menjetek ki hétvégén, azt hiszem ez az utolsó hétvége. Nekünk most nem jó, mert 30 leszek szombaton és családi ünneplés lesz :-) de jövőre ha belefér az időnkbe, akkor többször kimegyünk. Igazából tetszett a rendezvény, de még nem érzem annyira Blankának valónak. Volt olyan ugrálóvár, ahonnét úgy kellet kirángatni Blankát, mert ránk szóltak, hogy még nincs 3 éves, oda nem mehet be. Képzelheted, hogy sírt, visított mert látta, hogy a többi gyerek bemehet ő nem. A szívem majd meg szakadt. De volt olyan labirintus is ahova csak beszaladt és az ott felügyelő nőci közölte a még alig 2 évessel, hogy keresse meg a labirintus elejét, mert nem jól játszik :-))) Én meg néztem rá, hogy mégis hogy gondolja, hogy megtalálja egy ilyen kisgyerek a labirintus száját??? Azt hiszem jövőre talán több játékot ki tudunk majd próbálni, most még csak feltérképeztük a lehetőségeket.
    Pocsolyás képek??? Nincsenek. Én nem viszem le a kertbe a fényképezőt :-))) Na de majd pótolom :-)

    VálaszTörlés
  7. Szia Timi!

    a postod első részét akár én is írhattam volna magunkról; teljesen értem és érzem, miről beszélsz, nálunk ugyanez a helyzet: próbálok minél több időt Lilicimmel tölteni, és igen, azt szeretném, ha egy nap legalább 40 órából állna vagy az idő egyszerűen álljon meg!! :-( Nekünk még mindig nincs hír a bölcsiről, mégis olyan vacak érzés, hogy így vagy úgy, de pár héten belül vége szakad az "édeskettesnek" :-((( Tudom, nem szabadna ilyen drámaian felfogni, de néha nagyon belém nyilall az érzés, és akkor úgy érzem, muszáj megölelnem az én kis kincsemet, és ő meg csak néz rám, nem érti, mi van anyával, de azért örül nekem :-)
    A szigeten mi is voltunk, szuper volt, mondjuk mi pont egy héttel előttetek. Szerencsére mi nyitásra odamentünk, mert azért Lilinek még nehéz megbirkózni a tömeggel, és koránál fogva sokkal kevesebb dolgot/játékot tud kihasználni, mint Blanka. Volt egy mini ugrálóvár pl., ami kifejezetten piciknek volt, de Lili csak ült benne, úgy kellett kiszednem .-/ De az állatsimogató! na onnan alig tudtuk elhozni :-)
    Tök jó, hogy jönnek az egyszerű mondatok :-) Ügyike! :-)) Az az érzésem, hogy tudna ő beszélni többet is, ha akarna... De ő kivár ;-) ;-)
    Te már elkezdtél dolgozgatni? Részmunkaidőben? És mikortól megy újra "élesben?" szeptember? Vagy már a szülinap után...? Mindegy is, sehogy sem könnyű...:-/
    puszillak!

    VálaszTörlés
  8. Élesben szerintem majd ősztől dolgozom ... sok minden függ attól, hogy alakul a bölcsi. Szeptember 1-jén felvételizünk a bölcsibe és s.o.s-t írunk a neve mellé, aztán majd meglátjuk. :-))) Függ attól is, hogy miként fogunk kijönni a megcsappant anyagiakból ... Oh nem is akarok erről írni, mert csak idegesebb vagyok. Ám nagyobb terveken töröm a fejem, szakmát szeretnék váltani ... de erről babonából most nem akarok írni :-)))

    VálaszTörlés
  9. Mi is csak véletlenül mentünk, nem oda indultunk :) Aztán hajóval akartunk kimenni a szigetre, de végül hévvel mentünk, mert Samuval a hajóra várni a Duna-parton életveszélyes volt. :))

    VálaszTörlés
  10. :-)) Na milyen aktívak lettetek :-) még héveztetek is ... elbírom képzelni milyen lehetett Samuval a Duna-parton, Blanka is homlokegyenest rohan neki minden víznek. :-)
    És mikor talizunk? Júliusban összehozhatnánk egy újabb gyerekmentes estét ;-))

    VálaszTörlés