2009. június 8., hétfő

Hétvége, hóforduló és egyebek

Nagyon keveset tudunk jönni, mert Blanka egyszerűen úgy beindult fejlődésileg - jövésmenést illetően, fogzás (az 5. fog jön), dumálás és nem utolsó sorban hisztizés terén is.

Alig van időm mellette, közben nekünk is van mit csinálni. De ezt nem is részletezném, mert minden gyerekes anyuka ezzel küzd. :-)
Szombaton 11 hónaposak lettünk, sajnos még nem jutottunk el a mérlegelésre, így paraméterekkel nem tudok szolgálni, de olyan 8-9 kg között lehet a kisasszony. Múltkor próbáltam lemérni a hosszát, kb. 75 cm-nek mértem. De nagyon ficánkolt szóval +, - 1-2 centinél lehet az igazság. :-)

Hégvége Blanka szemszögből:
Szombat délután, Maya barátosném anyukája Katáng koncertre invitált minket, a Vörösmarty térre, amit 4 órára hirdettek meg. Sajnos valami miatt, a koncert időpontját előbbre tették, így 4 óra helyett 2 órakor muzsikáltak. Szomorúak voltunk, hogy lemaradtunk a koncertről, de mivel millióan voltak a téren - könyvhét miatt - jobbnak láttuk, ha kimenekülünk a tömegből.

Apukám egyébként is fúj mostanában Budapestre, mert félórát keringtünk a Bazilika, Bajcsy és Gödör környékén, hogy tudjunk végre parkolni. Szóval se parkolóhely nincs elég, minden fel van túrva és még normálisan szórakozni sem lehet, mert ha van valami program akkor tuti, hogy összetapossák egymást az emberek.

Summa- summárum úgy döntöttek a szülők, hogy elsétálnak a TVszékház előtti térre, ott is volt valami rendezvény, koncert, kirakodóvásár ... stb. de viszonylag kevesebben voltak. Volt 2 játszótér a rét két oldalán egyik nagyobb gyerekeknek, másik kisebbeknek. Így történt, hogy aztán egy játszózás lett a koncertezésből, de azért jól éreztük magunkat. Maya már nagyon nagy lány, ő úgy csúszdázik, hogy szinte lerepül. A haja meg szál a széllel, és vigyorog ezerrel, tök cuki. Irigykedtem is, hogy milyen ügyes ... :-)
Én is kipróbáltam a csúszdát, de mivel még nem tudom mi ebben a yooo, ezért a szandálommal folyamatosan fékeztem magam :-)
A homokozó közepén állt egy vonat, Maya már tudott mindenféle zeg-zúgba bemászni, kimászni, felmászni, én még nem élveztem annyira. Jobban érdekelt a porszemek, és kavicsok piszkálása. Azért Maya is gyűjtött köveket :-)
És apropó nem mehetünk el szónélkül a világ legjobb játszótér sportja mellett!!! Hááát persze úgy is tudjátok. Ez a hintázás. IMÁDOM!!! Megreccsenek a hintázásért. Ha tehetném éjjel-nappal hintáznék. Olyan szuper dolog, és ha anyukám énekel és bohóckodik is hozzá akkor gurgulázva kacagok :-)

Miután kellőképpen kifáradtam meguzsiztunk, elköszöntünk Mayáéktól - ő most engem Mangának hív, bár anyukája azt írta mailben, hogy vasárnapra már Banga lettem :-))) - hazafelé vettük az irányt. Alig várom, hogy újra találkozzunk :-))

Másnap Claudia néni jött le vendégségbe (pletyizni, kávézni) és együtt kidekoráltuk a szobámat. Ugyanis anyucikám rábeszélte apukámat és vettek egy csomó matricát a szobám falára. Most olyan barátságos lett. :-)) Bár anyukám úgy érzi, még nincs itt a vége ... szóval apa készülj, mert még fogunk ragasztgatni :-))

Szombati játszózás Mayával:














Köszönjük a képeket Bettyó néninek :-)

5 megjegyzés:

  1. Nagyon-nagyon boldog hófordulót! Már csak 1 hónap és 1 éves... szinte hihetetlen hogy telik az időőő....

    VálaszTörlés
  2. Szia Panna!

    Mi is alig hisszük el. Rohan az idő :-))

    VálaszTörlés
  3. Boldog hófordulót Blancika!!! Nagyon szép lett a szobád, reméljük neked is tetszik!
    Az egy éves szülinapodat pedig megünnepljük Balcsin, mit szólsz? Reméljük jó idő lesz!
    Nagyon-nagyon szupik a képek!!!!

    VálaszTörlés
  4. Adri!
    Köszönjük szépen!

    Claudia!
    Már nagyon várjuk a Balcsizást veletek :-)))

    VálaszTörlés