2009. június 17., szerda

Lépegetés, ágyramászás satöbbi, satöbbi :-)

Blanka tegnap délután ráérzett a lépegetés ízére :-) nagyon sokat ment kapaszkodás nélkül. Persze még hatalmasakat esik és a járás is mindössze 5-6 lépést tesz ki. Viszont ami nagyon piszkálja a csőrét az a kapaszkodás nélküli felállás. Most ezt gyakorolja egyfolytában.

Próbálok videót készíteni a lépegetésről, sajnos még csak rosszul sikerült alkotások születtek, így nem osztanám meg veletek. Általában baromi sokára szánja el magát, hogy elinduljon, vagy az első lépésnél elesik.
Viszont készítettem egy rövid kis szösszenetet arról, hogyan tudunk a kanapéra pillantok alatt felmászni. Idáig ezt sem csinálta, a hétvégén találta meg a fogást az ágyon, azóta ott ugrál. Engem pedig lassan visz a mentő szívinfarktus gyanúval a kórházba, mert mindig a szélén bohóckodik. Ma reggel le is esett, de egy hangja sem volt, mert tudta, hogy ő volt a bűnös; csak szépen elsomfordált a szobájába :-)

Van egy újabb "fogas" képünk, ezt is megmutatom nektek, itt még nem látszik olyan jól az 5. fogacska, azóta viszont annak is kint a hegye.

A tudományok legnagyobb sajnálatomra nagyon lassan szaporodnak, viszont kijelenthetem végre pápázik (integet) ha kérjük. Apának mindig, ha indul dolgozni.
Fogalmam sincs miért tartott ez nála ilyen sokáig, tisztára szomorú voltam, mert a legtöbb gyerek, ezt pillanatok alatt csinálja. Azért is furcsa, mert a tapsolást 6 hónapos korában 1 nap alatt sajátította el és azóta is rendületlenül tapsikol. Értelmes szavakat továbbra sem mond, csak halandzsa megy ... a jól megszokott is szavacskái: EDE, ETU, ETUKA és ezeket cifrázza és építi minél változatosabb mondatokba. A babát is úgy mondja, hogy BABABABA, és ami a legújabb a kutyára akit Kaminak becézünk azt mondta, hogy KALI.
Nos ennyi, se anya, se apa, se papa- mama ... ami késik nem múlik :-)))

Viszont, ha kérjük simogatja az arcunkat, és megölel jó erősen. Ezt főleg fürdés után csinálja mikor tiszta víz :-)) De akkor kérés nélkül ugrik a nyakunkba, és szinte kiszorítja belőlünk a szuszt.
Rákapott a harapásra, a kutyakaja kóstolgatásra, a tévé kapcsolására, a DVD-k lepakolására, a sátrába egyedül megy be és ott zenél a játék CD-jével. Nem tűri a zoknit a lábán, és baromi keveset van el a babakocsiban. Imádja a zenét, ha szól a zene mindig nyugi van. Utál a járókában lenni, csak reggel van el benne egy kis időre BabyTv kíséretében, hogy még tudjunk egy picit aludni.
Evéssel továbbra sincs gond, szépen megeszik mindent, sőt most már a banánt - egész banánt - harapva eszi. Annyira ügyes. A védőnő kint volt nálunk a héten és kérdezte, hogy eszik-e darabosat ... én meg kuncogtam, hogy eszi??? utálja a folyékony, híg kajákat, csak az a jó amiben megáll a kanál :-)

Jöjjenek a képek és a videó:

Már megy a kanapéra mászás:




Ha felmásztam, így nézem a tévét




A 4. fog; sajnos a jobb felső mellett még nem látszik az 5. de már kinőtt:




Így segítek a házi munkában anyukámnak:





folytatjuk ...

6 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyes csajszi!! Mondom én, hogy egyformán rosszalkodnak :)) (kapcsolgatás, harapás, zoknigyűlölet, mosogatógép pakolása) dettó ugyanez :))

    VálaszTörlés
  2. Szia Panna!
    Hát igen, egy örökmozgó lett. Meg nem áll, és mindent de tényleg mindent képes egy pillanat alatt megkaparintani.
    Egyformán rosszalkodnak Zolikával? TUTI :-))))))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon cuki Blanka, mikor mászik fel a kanapéra :)))
    Nem semmi, hogy ilyen "konyhai segítséged" van! ;) Irigykedem :))))

    VálaszTörlés
  4. na végre nem csak nekem van napi 80 infartusom a kanapén ugrálás miatt. :-)
    Nagyon ügyik vagytok

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok!
    Hát igen, cuki ahogy felmászik ... de nem tudok most már hátat fordítani neki. Főzni is olyan macera így :-))))

    Bettyó, és most azt játsza, hogy úgy dől el direkt a kanapén, hogy befogja a szemét. Na attól kész vagyok. És közben röhög, hogy azt sem tudja hova érkezik meg fejjel :-))

    VálaszTörlés
  6. Képzeld, ezt a bejegyzést nem is láttam, pedig minden nap megnézem! Szokott olyat csinálni, hogy nem írja ki olyan gyorsan, hogy van egy újabb bejegyzés, így elsiklottam felette.
    Szóval, Blanci nagyon ügyes, ne sajnáld, ha valamit még nem csinál, más gyerek meg igen. Lehet,hogy majd egyszerre fog elkápráztatni egy csomó mindennel. Megérteni mindent megért, csak még nem beszél. Integetni meg nincs mindig kedve, csak ha ő akar. Szerintem semmi probléma nincs ezzel. Tesóméknál is Danika ilyenkor már egy csomó szót tudott, Lili pedig csak ennyit: baba, vava (kutya), mama, kátya(kártya), tátya (táska)... ezeket villámgyorsan megtanulta, azóta mást sem.... Olyan kíváncsi vagyok, hogy mit fog szólni a Balcsihoz! :-)))

    VálaszTörlés