2011. február 26., szombat

Interjú

Hétfőn elég zsúfolt napom volt főztem, mostam, takarítottam, vasaltam és még interjút is adtam :-))

http://www.echotv.hu/videotar.html?mm_id=183&v_id=6720

14 megjegyzés:

  1. Nagyon jó volt ez a kis műsor,végig néztem!
    Elég szomorú az,hogy ilyen helyzetben van ez az egész ország...
    Nálunk például abszolút nincs is bölcsőde.Viszont olyanról sem hallottam még itt nálunk,hogy valakit ne vettek volna fel az óvodába.
    Tehát van előnye és hátránya is a falunak:)
    Azt hiszem már írtam,hogy Én semmi pénzért nem adnám be Petit bölcsibe,de azt is tudom,hogy a muszáj az bizony nagy úr.És tény és való,hogy sokszor nincs más megoldás.
    (sajnos)
    Kb a 19.-percnél,közvetlen utánad beszél egy hölgy,aki elmondja,hogy elsősorban a családban való nevelés a legfontosabb,aztán az iskolára való felkészítésnél már az óvodai nevelés ami rettentően sokat számít.
    Nekem van egy meglátásom,és azt hiszem a hölgy szavai csak megerősítették azt ami bennem van,mégpedig azt,hogy bizony nem dől össze a világ,ha egy 3-éves még nem kerül be a közösségbe.
    Nekem legalábbis az a tapasztalatom(dolgoztam óvodában),hogy nem minden 3-éves kész arra,hogy fél napokra el legyen szakítva a családtól.Ez nem a szülő hibája,egyszerűen minden gyermeknek más az igénye.
    Viszont van amelyik gyermek(mint ahogy Te is mondtad Blankáról)nagyon is igényli a társaságot,és vágyik arra,hogy közösségben legyen.
    Én is be fogom íratni Petit az óvodába,de nem fogom még elvinni.Amúgy is év vesztes és négy évet kellene járnia,az egyik ez ,a másik meg az,hogy valószínűleg itthon fogok tudni maradni Vele:)
    Remélem megoldódik minél hamarabb ez az egész óvoda-bölcsőde probléma az országban!
    Ugye folyton azt mondják,hogy nem szülnek a fiatalok,meg,hogy fogy a népesség...
    Hogy a túróba ne fogyna,amikor még ezt sem képesek megoldani odafönt a nagyokosok...

    Egyébként hogyan esett rád a választás riportalanynak???
    :)

    VálaszTörlés
  2. Hú most látom csak milyen hosszú lettem.
    Bocsi.
    :)

    VálaszTörlés
  3. Szia Zsófi!
    Köszi a hosszú kommentet, nem bánom, hogy hosszan írtál. Szeretem ha írnak, és szeretem olvasni is :-)))

    Azt hiszem elég jól összefoglalta a témát a riport, túl sok mindent hozzáfűzni nem is tudnék.
    A jövőben azt tartanám normálisnak, hogy aki szeretné és úgy érzi, hogy 3 éves kortól óvodába kell, hogy járjon a gyereke (munka miatt, vagy azért mert a gyerek igényli) annak erre legyen lehetősége. Vagyis ne utasítsák el, különböző indokok miatt, amivel a helyhiányt palástolják.

    VálaszTörlés
  4. Szia :)
    Nagyon jó riport volt!
    Nekem is ugyanaz a meglátásom. Anno, mikor nem született sok gyerek, bezártak egy csomó bölcsit-ovit, most meg, hogy sok a gyerek, nincs hova tenni őket... Szerintem lenne elég óvónéni, dadus az új csoportokba, vagy ha a családi napközik működtetése egyszerűbb lenne, akkor már könnyebben meg lehetne oldani a kicsik napközbeni elhelyezését. Felháborítónak tartom, hogy miközben egyes politikusok milliós autókkal jönnek-mennek, egy kis óvodára nincsen pénz... (de nem akarok politizálni :))

    VálaszTörlés
  5. Vera, most sem születik sok gyerek. Sőt egyre kevesebb, ha jól tudom.
    Nálunk (dunakeszin) azért picit más a helyzet, az elmúlt 4 évben volt egy "be vagy kiköltözési hullám" új lakóparkok épültek, ezért van most "túl sok" gyerek.

    VálaszTörlés
  6. Szia Timi!
    Hát nem unatkozol főzés, takarítás közben:)
    Jó kis riport volt:) nagyon jó riportalany voltál, ebben a jól kivesézhető-, nálatok éppen aktuális ovis témában!
    Hozzáfűzni mást én sem tudok - nálam már mi is kiveséztük:) -, a lányokkal teljesen egyet értek. Mi már 1 hónapja ovisak vagyunk és szerencsénkre minden gördülékenyen ment.
    Milyen volt kamerák előtt? Felkészülni nem kellett, de az izgalom a tetőfokon gondolom:) Blanka biztosan nagyon ügyesen viselkedett. Biztos vagyok benne, hogy valamivel elkápráztatta a stábot:) Nálatok volt az interjú a lakásban ugye? Van valami tv-s ismerős:) vagy valaki súgott:)
    Puszi nektek

    VálaszTörlés
  7. Szia Beus!
    Blanka a riport elején bezárkózott a szobájába, de akkor a kutya produkálta magát. Úgy kellett a helyére zavarnom. Mikor a kutya nyugton maradt, jött a gyerek, egy "száz éve" nem látott piros pöttyös labdával, hogy: bácsi kapd el a labdát :-)) Majd "folyik az orrom" és hasonló dolgok :-)) De végül is rendes volt Blanka, azt hittem jobban rajtam fog lógni.

    Baromira izgultam, soha életemben nem csináltam még ilyet és azt hiszem ez nem is nekem való, mert visszanézni is alig mertem. Pénteken este 22:30-kor adta le az ECHO tévé először és komolyan tiszta gyomorideg voltam. Ugyanis nagyon bénának éreztem magam. Azt mondta a Balázs, hogy jól beszélek, de miután forgott a kamera és élesben ment minden, köpni nyelni nem tudtam. Az első mondatomba belegabalyodtam, még azt is elfelejtettem, hány éves a gyerekem :-)))) Bálint azt mondta, mindez nem látszott rajtam, de én tudom, és ez éppen elég :-)))

    Igen itt volt nálunk az interjú. A riporter srác Balázs, pedig a szomszédom. Pont olyan témát találtak ki amihez úgy gondolta én hozzátudnék szólni (sokszor panaszkodtam már nekik ebben a témában), és megkértek csütörtökön, hogy mi lenne ha hétfőn ...
    Szóval erre nagyon felkészülni nem tudtam és nem is kellett. No de, hogy a kérdésedre válaszoljak. Nagyon féltem és totál lámpalázas voltam a kamera előtt, megfogadtam, hogy soha többé nem fikázok egy tévést sem :-)))))

    u.i: egyébként tényleg zsúfi volt a hétfőm múlthéten. Nem elég, hogy megállás nélkül csináltam a dolgom, hogy időre végezzek, plusz Blankáztam ... Blanka még le is betegedett. Alvás után már nagyon taknyos volt, hőemelkedése volt, nekem fájt a torkom ... Mindezt megkoronázta, hogy a délelőtti vasalás alkalmával Blanka a vasalódeszka - vas vagy fém nem tudom pontosan - forró vasalótartóját lefejelte, tök véletlenül. De egy pillanat alatt nőtt egy pukli a szeme alatt ami égési sérülésnek nézett ki. Olyan sírógörcsöm volt, mindaddig míg nem láttam, hogy a fenistil szépen lehúzta a neki a duzzanatot, délutánra pedig semmi sem látszott belőle.

    Szóval azon gondolkoztam, hogy jöhet egy férfi és mindezt csinálhatja utánam. :-))))

    VálaszTörlés
  8. édes Blanci - rátok jár a rúd :-(
    de hát nem is Mayer Timi lennél - ha nem mindent egyszerre tudnál megcsinálni :-)!

    VálaszTörlés
  9. a műsor tényleg jó volt nagyon. Amit eddig írtak a többiek azt csak annyival tudom kiegészíteni, hogy maximálisan felkészült voltál, látszott, hogy ez a Te véleményed és nem egy betanult szöveget mondasz. A megjelenésed pedig kifogástalan volt, szuper smink és nagyon klassz frizura :) Csak gratulálni tudok.

    VálaszTörlés
  10. Köszi Ági; óóó nagyon kedves vagy! puszillak :-))

    VálaszTörlés
  11. Szia:)

    Kamilla is akart szerepelni biztosan:)Akkor a család apraja szórakoztatta a stábot:) ez jó!
    Ezek szerint nem fenékig tejfel a tévések élete:) Én még nálad is jobban izgultam volna, teljesen jó voltál, de tényleg érzi az ember - ha saját magát nézi vissza,hogy más"! De tényleg jó voltál és ahogy Pannaa is írta, szuper csini voltál!
    ... hogy vagytok a betegséggel? Blanka megfázott csak, vagy valami nyavaját elkapott? Te hogy vagy? Köhögsz?
    Mi sajnos egy hét ovi után, úgy néz ki, hogy megint betegek leszünk... de remélem meg tudom előzni "stodal és barátaival". :(
    puszi

    VálaszTörlés
  12. Beus! Csak megfáztunk semmi komoly nem volt. Pár szem strepsils segített 1-2 nap alatt túl lenni a torokfájáson. Blanka pedig ugyanígy hamar kijött a takonykórból. Sokat szívtuk és fújtok az orrát. Péntekre már kutyabaja sem volt, így a szerdai "nagymamázós" napot be is pótoltuk pénteken.

    VálaszTörlés