2009. május 28., csütörtök

A harmadik

Már ígértem képet Blancika 3. fogacskájáról, így most ennek eleget téve tessék-lássék :-))
Sajnos a fotón nem látszik jól, hogy a másik metsző fogacska is nagyon fehérlik. Pedig a csúcsa teljesen kihegyesedve várja az áttörést. Az 5. fogacska, a kibújt melletti is be van "durranva", úgy hogy elképzelhető, pár héten belül nem 4, hanem már 5 fogunk lesz.

Fontos megemlítenem, hogy Blanka már 2-3 lépést önállóan képes megtenni. De még nem nevezném járásnak. A héten fedezte fel, milyen is anya, apa karjai közé oda lépegetni (néha beborulni). Tegnap pedig mindenféle szólás és hívogatás nélkül a kanapé és a puff között lévő távolságot, majd a tévé és a cipőspolc közöttit saját elhatározásából tette meg.

A tévé előtt imád leragadni (ennek egyáltalán nem örülök, leginkább a szemét féltem, hogy ne nézzen közelről tévét), de nem kapaszkodva, hanem kapaszkodás nélkül hosszú másodpercekig, lecövekelve.

Szépen fejlődik, bár értelmes szavakat mondani egyáltalán nem akar, legalábbis olyan szavakat amiket anya kér, mond. Halandzsa megy továbbra is, de az megállás nélkül. (Már azon gondolkodom, hogy lehet a Babytv miatt, mert ott csak angolt szöveget hall :-))

Nos és az evés, hát kérem szépem, Blanka - valószínűleg a meleg miatt - alig eszik :-( Még a kedvenc hamijából is mindig hagy pár falatot, pl. múlt éjjel 50ml tejjel aludta végig az éjszakát ... öröm az ürömben elkezdett végre inni ...

Fogacska:


8 megjegyzés:

  1. Gratulalok Blanka lepeseihez es fogaihoz!
    Az evest ne is mond, az elmult egy hetben Anna masfel uvegny husos( persze zoldseg nelkul aztalapbol sem eszi meg) es ket uveg gyumis bebeietelt evett meg osszessen:(
    Kezdek beleorulni, semmi nem kell neki, volt nap mikor 520 tap volt az egesz napi kajaja...
    Kitartas!
    A szavakon meg ne aggodj, nem iskol elott alltok:)

    VálaszTörlés
  2. Gratula a lépegetéshez és a szépséges fogas mosolyhoz :-)! A kajálás nálunk is tragikus még most is - vannak ilyen időszakok, éhen halni azért nem fognak!

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok!
    Úgy látom Blanci beibdult az élet:-)
    Nem csoda, hogy anyának nincsen ideje írni!!
    Gratula a fogacskákhoz! Az első lépésekhez nemkevésbé!!!
    Innen már nincsen megállás!!!
    Talizhatnánk ha maya teljesen meggyógyul
    Puszika

    VálaszTörlés
  4. Gratula a fogacskákhoz.Viszont ha így fogzik,akkor ne csodálkozz a nemevésen.Marci ilyenkor csak cicit akart.Nagyobb korában meg semmit.

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok Anyukák!

    Köszönjük a bíztatásokat :-)) Igen, először a melegre fogtam a nem evést, aztán később már én is a fogzásra gyanakodtam :-)
    Igazából eszik, csak nem annyit mint amennyit szokott. És mivel én hozzávoltam szokva ahhoz, hogy Blanka egy szálig mindent megeszik amit adok neki, így furcsa. Főleg tegnap előtt este, volt gyomorgörcsöm, hogy 50 ml tej elég volt neki???? Ennyit csecsemő korában evett :-) Hogy fog így aludni?! De aztán szépen alukált. Úgyhogy tényleg nem fognak éhen halni. :-))

    Bettyóka, már én is szeretnék veletek találkozni, majd beszéljünk, hogy kinek mikor jó. Ok? Hívlak.
    (most hétvége egyáltalán nem jó, de ha beteg Maya akkor úgy is sem tudnánk. Jobbulást neki!)

    VálaszTörlés
  6. Blancika! Hatalmas gratula az elinduláshoz és természetesen a fogtündérke látogatásához :)

    VálaszTörlés
  7. hahó- hahó!!
    tessék már irka firkálni valamit:-)
    Holnap koncert?

    VálaszTörlés
  8. Szia Bettyócika :-))

    Figyu, azt beszéltem meg a Bálinttal, hogy ha nem lesz baromi rossz idő (pölő: nem fújja le a szél a hajunkat a fejünkről és nem lesz orkánerejű szél :-)) akkor megyünk.
    Majd holnap délelőtt felhívlak, akkor már nagyjából úgy is látjuk, hogy miújság. És majd megbeszéljük, hol találkozzunk. Oxi?
    Pusszancs a családnak :-)))

    VálaszTörlés