2009. augusztus 31., hétfő

Nyaralás "Kutyabagoson" I. rész

Punnyadós, pihenős, de azért nagyon fárasztó 2 hét van mögöttünk. Nagyon jól éreztük magunkat, minden szuper volt, Blanka igazi jó kislány, ahogy apa mondaná DEMO GYEREK volt. Na jó azért volt hiszti, nyűgösség és nyafogás is a két hét alatt :-) De csak akkor csinálta, amikor nem engedtük szabadjára a strandon. Ezt viszont muszáj volt megakadályozni, mert a német turisták strandfelszerelésére fájt leginkább a foga :-))

No de ne szaladjak ennyire előre. A nyaralásunk első fele Bálint szüleinek a nyaralójában telt, Újteleken - mi csak Kutyabagosnak hívjuk, a továbbiakban így szerepel. A második hét pedig Balatonlellén.

Kutyabagosról azt kell tudni, hogy a Szelidi-tó és Kalocsa között található falucska, nagyon szép rendezett, tiszta.
A Szelidi-tó miatt viszonylag sok turista látogatja a környező falvakat, bár így szezon végén nekünk csak egyetlen napra volt ebben részünk, augusztus 20-án, erre a napra zsúfogálsig megtelt Szelid.
Nos ennek a szép tónak a közelében van a nagyszülők parasztháza. Ehhez jókora telek tartozik, a faluban a legnagyobb (ezért hívjuk mi néha tanyának). Itt kapott helyett Blanka kinder gardenje :-) homokozó, hinta, hintaágy, kismedence ... stb. Így egész nap jöhetett-mehetett, "intézhette a sok dolgát", legfőbb feladatai közé tartozott, napi 1x megmártózni a felfújhatós medencében, hintázni, homokozni és kavicsokat gyűjteni, mégpedig jó nagyokat ... mert azzal lehet a legnagyobbat esni :-)
Nem kell mondanom, hogy Blanka nagyon élvezte a falusi életet, ha nem a ház körül töltötte az időt, akkor nagymamával ment szomszédolni.
A falu lakossága, sajnos mostanra elöregedett, csak idősek lakják, ezért a szomszéd nénik szinte kivirultak, hogy mindennap egy pici lány látogatta meg őket. Szinte soha sem jött haza üres kézzel, mindig kapott valamit, csokit, sütit, gyümölcsöt, ajándékokat ... stb nézhetett pipiket, cicákat, kutyákat.

Egy napra Szilvi és Tomi barátaink is meglátogattak minket, nagyon örültünk nekik, sajnos hamarabb távoztak, mint tervezték, mert allergia rohamokkal küzdöttek. A vidéki élet: sok fű, fa virág, gyom ... nem kedvez az allergiásoknak :-((

Rövid időre a szomszédba 2 gyerekes család is érkezett, így velük voltunk strandolni is. A kisfiúval, Bazsival, Blanka nagyon jól megértette magát, mert Bazsi bármit csinált azon Blanka jó hangosan kacagott :-)) A 2 hónapos öcsikét pedig olyan óvó pillantással figyelte a babakocsiban, így csak a egy kislány tud babát nézni. Olyan fura érzésem is volt, hogy de jóóó majd Blanka biztos jó nővérkéje lesz a kis tesónak :-)
Aztán voltunk Kalocsán is sétálni, fagyizni, és az utolsó előtti napon apósom ex-gimnáziumi osztálytársa kivitt minket motorcsónakán a Szakmári tavakra. Ettől picit féltem, de Blanka remekül érezte a csónakban magát, nem volt sírás, nyávogás, kiakarok szállni hiszti ... stb. A hely gyönyörű volt, romlatlan Tüskevár, millió hal a halastóban, még egy a csónakunkba is beugrott.
Nagypapa egyik reggel még ki ment ide horgászni, és zsákmánnyal tért haza (1 busa, 1 amur, 2 keszeg ha jól emlékszem) délelőtt pedig én pucoltam, daraboltam fel, ugyanis nem szívesen vállalta senki sem a haltisztítást. :-)) Nekem nem volt ellenemre, mert régen nagyon sok hal pucolást láttam és csináltam, mert apukám nagy horgász!
Röviden összefoglalva: nagyon jó volt, a legjobb, hogy volt egy hetünk amikor Blankát szinte teljesen átvették a nagyszülők, reggel mikor felkelt nekünk nem volt más dolgunk, csak tiszta pelenkát adni rá és kivinni hozzájuk, mi pedig aludhattunk tovább. All inclusive ellátásban volt részünk ... amikor kikászálódtunk az ágyból, a diófa alatt várt a kávé, a reggeli ... majd a nap többi részében, evés, ivás, grillezés, bográcsolás, napozás, olvasás, Scrabble-zés, pókerezés, tollasozás, ping-pongozással múlattuk az időt.
Köszönjük a nagyszülőknek, puszi :-)

Blanka legjobb pillanatai Kutyabagoson:


7 megjegyzés:

  1. Óhhhhh, de mennék újra nyaralni....Annyira jó volt olvasni, szuper két hetetek lehetett! Blanka olyan nagy lány amióta nem láttam :). Nagyon csinos és szép a képeken, és az a babkocsis két kép tényleg önmagáért beszél! :)

    VálaszTörlés
  2. Szia Claudia!

    Nagyon aranyos vagy, köszi! De ez még csak az első hét volt ... :-)) Balatonról majd holnap írok, mert Blanka és a mosás mellett nincs időm gépezni, pedig most lenne kedvem. Kicsit kivagyok éhezve a netre, 2 hét után már elvonási tüneteim voltak :-)))))) Egyébként nagyon jó volt, asszem pár hét múlva újra mennék néhány napra nyaralni, ám valószínű, hogy ez már csak jövőre fog összejönni :-)
    Puszi

    VálaszTörlés
  3. Szia Timi!

    Jó is a falusi nyugalom! Emlékszem a nagymamámnál töltött nyarakra... Kicsit felidézted bennem :)

    Tudom, milyenek az elvonási tünetek! Meg tudlak érteni :)

    Blanci egyre nagyobb, és egyre tündéribb!

    VálaszTörlés
  4. Szia Vera!
    Köszönjük szépen a kedves szavakat :-)) Igen nagyon jó volt együtt a nagymamáékkal, és a falusi nyugi is jó volt! Kellett a feltöltődés a következő hétre, mert Balaton is szuper volt, de azért nem az a nyugis hely és már nekünk sem volt lehetőségünk pihizni reggel, mert Blanka mellettünk ébredt és nagy szemekkel bámult ránk a kiságyból :-)))

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok!
    Nagyon jó lehetett a nyaralásotok első fele! Amúgy nagyon édes Blanka abban a fürdőruciban! :)
    Várjuk a folytatást!!!

    VálaszTörlés
  6. Timi!
    Igen, észre vettem, hogy ez még csak egy hét volt, mert Balcsiról nem írtál még. :-))))
    Ha egy hetetek ilyen élménydús volt, akkor a második hét már csak jó lehetett. :) Már várom a folytatást. Hagyd a mosást! :)

    VálaszTörlés
  7. Szia Nati és Clau!

    Köszi :-)) én is imádtam Blankán a fürdőruháját, olyan zabálnivaló volt :-)) Már megírtam a Lellés postot, de még a képekkel nem vagyok készen, és ez a nyavalyás slide show sem működik, szóval addig nem tudom feltenni :-(((

    VálaszTörlés