2010. január 4., hétfő

Ez történt az elmúlt napokban ...

Tegnap még azon morfondíroztam, hogy jaj de gyorsan eltelt ez a 2 hét, és csak egy nagy rohanás volt az egész ...
persze volt jövés-menés, de szerencsére mindegyik kiruccanás sok örömet, jókedvet tartogatott így nagyon boldogok lehetünk ... azért lássuk be tök jó hogy van hova és kihez menni?! :-))))

Nos akkor jöjjenek a HOVA és KIHEZ?!

Mindenek előtt: Blancika sem maradhatott ki a hó-mizériából így kipróbáltuk hogyan áll a megörökölt (csak kölcsönbe :-)) overall Blankán. Irtó csinin nézett ki, kár hogy Ő ezt annyira nem élvezte. A terv, ünnepek előtt az volt, hogy ha szép nagy hó lesz elmegyünk szánkózni a hegyekbe, vagy valami jó kis szánkózó dombra, na ez elmaradt. Így maradt, arra a pár havas napra szerény kis utcánk :-))) Blanka leginkább havazni szeretett (értsd: kézzel jól megtapicskolni), hatalmas jégdarabokat gyűjteni, persze csupasz kézzel. Ez mind szép és jó, de tudjuk a hó hideg, ezért hamar sírás lett a vége, mert fázott a keze (nem akarta a kesztyűt és őt sem a kesztyű :-(( ).




A téli szünetünket egy céges karácsonyi évzáró vacsorával nyitottuk. Ez amolyan hagyomány a cégnél. Idén a Wasabiba mentünk, és nagyon jó volt, (szuper jó ötlet volt Zoliéktól) én teljesen bezsongtam a futószalagon érkező ínyencségektől. Ide érdemes elmenni, még akkor is ha valaki ódzkodik a sushitól, rengeteg más fajta finomság van, és sok vega kaja is ...




A Szenteste meghitten ám csöndesen telt, idén apu és öcsém is velünk ünnepelt. Már régen voltunk együtt apuval szenteste. Apu ősszel egyedül maradt, elváltak útjai az élettársával. Én pedig nem akartam, hogy karácsonykor magányosan üljön otthon egyedül. :-( Öcsi pedig végre itthon volt és nem Hollandiában húzta az igát, szóval számomra egyértelmű volt hogy ő is velünk legyen.
A karácsonyi menüm szerintem klassz lett, bele adtam apait-anyait és csináltam istentudja hány liter halászlét, aszaltszilvával töltött csirke mellet és Claudia Fantás sütijét desszertnek :-)
Blankának nagyon tetszett a karácsonyfa, délutáni alvás után látta meg, és idén végre hatalmas - Beavis and Bathed-es - höhöhö-vel jutalmazta :-)) Az idei fánk irinyó-pirinyó, mert a konyhapultra lett száműzve, hogy Blanka fel ne lökje, le ne húzza ... stb. De jövőre nagy fánk lesz, mert számomra az az igazi :-)
Az ajándékok is elnyerték Babó tetszését (konyha, építőkocka, zongora, ruhák, könyvek, színező ... satöbbi) hiba egy szál se :-))
A 25 és 26-a valamivel könnyedebb hangulatban telt ... első nap Bálint szüleinél, második nap anyumnál voltunk. Volt sok ajándék mindkét helyen, rengeteg finom ennivaló, Blanka 25-én elég nyűgöske volt, valószínűleg alvás problémák miatt, 26-án mintha kicserélték volna egy igazi kis angyalka lett, egyfolytában csókolgattuk volna :-)) Mindkét nagyszülőnél jól éreztük magunkat, sokat beszélgettünk ... 26-ai meglepi pedig az volt a nagyszülőknek+ húgomnak, hogy a Disney on Ice-re "beutaltuk" őket, pár órára "visszamentek gyerekbe", és nagyon boldog voltak, hogy láttak ilyet is :-))



Két ünnep között elég sokat voltunk a budai nagymamáéknál, ők pedig nagyon sokat Blankázhattak. Volt, hogy pár dolgot el kellett intéznünk - pl. karácsonyi ajándék kicserélése :-) - és ezért hagytuk "megőrzésre" ott Blancit vagy ha nem akkor megint ünnepeltük, pl. Dávidnak - Blanci keresztpapijának - a névnapját. De csináltunk külön programot is és egyik délután elmentünk sétálni Szentendrére. Szép volt, csak nagyon hideg ... még a Szamos forrócsokija sem volt elég meleg :-(



Arra is jutotta az időnkből hogy egy-két napot szinte végig ágyban töltsünk, pihenjük, olvassunk. Na jó ez most gyönyörűen hangzik, de Blanka mellett azért nem ilyen egyszerű megvalósítani, inkább úgy fogalmaznék, hogy pizsamában töltöttük az egész napot :-)))

A szilveszter idén sem maradt el :-) A nagyszülők már jó előre "lefoglalták" - a tavalyi szilveszter után - Blankát maguknak. Így Blanka debütált nagymamáéknál alvásból (nélkülünk) és 5-ösre vizsgázott. Gyönyörűen aludt, a szokásos egyszer ébredés azért meg volt, de nem volt éjjeli balhé, és reggel 9-ig húzta a lóbőrt, reggel pedig nem volt nyavalygás. Szilveszterre pedig volt csákó, tánc - csiribirire, trombita meg ami ilyenkor szokás ... szóval a nagyszülők teljes ellátással kényeztették Blancit.
Mi pedig, szabadnapot kaptunk, bár én személy szerint nem vagyok egy nagy szilveszterező, mert utálom a "kötelező" bulizást. Viszont meg kell hagyni kár lett volna kihagyni. Attila és Melinda hallani sem akartak róla, hogy ne menjünk a bulijukba. Már karácsony előtt, mikor együtt mentünk moziba AVATART nézni (mindenki nézze meg szerintem nagyon jóóó film) finoman szólva nyüstöltek, hogy muszáj ott lennünk.
Murphy, hogy akkor jó a buli, ha az embernek nincs kedve hozzá. Így is lett, Atti és Meli mindig jó házigazdák szoktak lenni, és minden volt amitől a vendég jól érzi magát, jó hangulat, tánc, kaja, pia és még több pia :-)))



Jaj és ki ne felejtsem még volt nagyon szép tűzijáték is :-)))



Szóval ezzel a posttal zárom a 2009-es évet és kívánok mindenkinek nagyon boldog új évet. Sok örömet, kitartást és legfőképpen türelmet, azt mondják a 2010-ben erre lesz leginkább mindenkinek szüksége!

8 megjegyzés:

  1. Tényleg egy rugóra jár az agyunk, de nekem ez már nem újdonság. :-)
    Nagyon jól teltek nálatok is az ünnepek, szépek és láthatóan boldogok voltatok. Blanka pedig irtó csini volt azokban a szép piros ruhákban. A kis piros sapkáról nem is beszélve.
    A szilvesztert pedig EGYENESEN IRIGYLEM tőletek, :-))) , jövőre, ha még kettesben leszünk, tuti szervezek valahol valami nagy bulit! :-) Bár most hogy így belegondolok..... Inkább maradjunk abban, hogy 2 év múlva NAGYOT BULIZUNK!!!! De, mint amit már sokszor beszéltük, addig is elmehetnénk egy csajos estre mostanában, hm???

    VálaszTörlés
  2. Szerintem is szép volt Blanka a piros ruhákban, annyira cuki volt szoknyában, lehet többet kéne szoknyában járatnom :-))
    Hát valamikor egyik hétvégén elmehetnénk bowlingozni :-)))
    Puszika

    VálaszTörlés
  3. Szia Timi! Boldog új évet így utólag :-)
    Látom nagyon mozgalmasan és boldogan teltek az ünnepek, ennek nagyon örülök :-) Blanka nagyon helyes az ünneplős rucijaiban, és bár az overálja is csini, úgy látszik azzal még barátkoznia kell :-)
    Nagyon szuper, hogy már így tudtok magatoknak külön programot is szervezni, és Blankát rá lehet már bízni éjszakára is a nagyszülőkre! :-) (úgy érzem, mi még ezektől fényévekre vagyunk, de egyelőre nem bánom, imádunk a kislányunk társaságában lenni :-), a "felnőttes" programok még nálunk kicsit váratnak magukra :D )

    puszi nektek!
    Edina

    VálaszTörlés
  4. Szia Edina!
    Köszönjük szépen :-)oh nem is hiszed milyen hamar eljön az az idő amikor a képzeletbeli köldökzsinórt elvágja az ember. Nálunk ez kb. október óta van így, és amilyen nehéz volt, most már annyira természetes, ha Blanka hetente 1x nagymamázni megy :-))
    A következő szilvesztert már Ti is végig bulizzátok :-)))

    VálaszTörlés
  5. Nagyon klassz ünnepetek volt! És szuper, hogy Blanka egyedül ilyen jól elvolt a nagyszülőkkel szilveszterkor! Csini - mini Blanci a piros ruhákban!

    VálaszTörlés
  6. Helló csajok!
    Hogy telnek a hétköznapok? Ti sem uncsiztatok az ünnepek alatt látom:-) Blanci abban a piros ruciban!!! Hát nagyon tündéri!
    Hétvégén ha ráértek átjöhetnétek.

    VálaszTörlés