2010. január 14., csütörtök

Mérlegelés

A 18 hónapos kötelező szurin és egyebeken végre túl vagyunk. Blanka hősiesen tűrte a vizsgálódást, na jó sírt kicsit. De már olyan régen látta a doktor nénit, nem is csodálom, hogy meglepődött amikor egy idegen, szemüveges, öreg hölgy elkezdte taperolni :-)) bár ahhoz képest amit az utánunk jövő a két nagyobb fiú csinált ... hát finoman szólva semmi sem volt. Csak az effektekből sejtettük, hogy közelharcot vívtak a felnőttek a gyerekekkel :-))

Le kell kopogjam (kopp-kopp-kopp) ... mi olyan ritkán megyünk orvoshoz és védőnőhöz, csak ha nagyon muszáj, hogy ezen egyáltalán nem lepődöm meg. Annak meg csak örülni tudunk, hogy egy-egy látogatás kb. fél óra (védőnő+orvos, mindkettő külön szobában :-). Pedig ma még beutalót is írattam az ortopédiára és lázcsillapító receptet a szurihoz.

Boldog vagyok, mert Blankával könnyű az élet, és ez egyre jobban szöget üt a fejemben amikor látom az ellenpéldákat, csak hálálkodom a jó Istennek, hogy ilyen jó és aranyos kis gyereket adott nekünk. Azt nem merem kijelenteni, hogy mintagyerek ... de soha nem voltak komolyabb nehézségek mint pl: kajálási, alvási gondok ... Azt szoktam mondani, mindez azért van, hogy ne menjen el a kedvem a kis tesótól :-) Pedig tudom, hogy nem ezért, de ez olyan viccesen hangzik!
Most egyébként is nagyon babázós hangulatban vagyok - többek között egy újabb szomszédasszony jelentette be, hogy kisbabát vár :-)) - mert az újszülött szomszéd Balázskát dajkálhattam (jó sokat) és bizony leírhatatlan, nosztalgikus érzések kerítettek hatalmába, ahogy fogtam az édes kicsi babát, mondtam is: úgy meg szoptatnám :-))) ezen persze jót vidultunk.

Mindenesetre babaprojekt csak jövőre indul és közös álláspont szerint 2012-ben szeretnék újra szülni. Addig pedig Blankázás ezerrel, mert még irtó sok dolgunk van :-)))

Most például meg kell osztanom Blanka mai paramétereit a nagyvilággal :-))

Súly: 9940 gramm
Magasság: 80 cm
Fej/mell: 47/47 cm
Fog: 12 db

10 megjegyzés:

  1. Szia Timi!

    Tényleg szerencsések vagytok! Blanka egy tünemény, aranyos szép és áldott jó gyerek! Jó titeket látni, mert olyan harmonikus a kapcsolatotok és minden akadályt könnyen vesztek. Olyan mintha már több gyereket felneveltél volna!:) Igazi anyuka vagy! Remélem a Blanka nem lesz lázas az oltás után!
    Egyébként ma voltam a védőnőhöz. Tök rendes volt. Kiállította a kiskönyvemet meg adott egy mintapéldányt az anyák lapja magazinból. Megnézte a vizeletet és megmérte a súlyomat. Minden rendbe volt.

    Vigyázzatok magatokra! Puszi

    VálaszTörlés
  2. Hát csak gratulálni tudok Blankához. Nagyon klassz kiscsajszi :) Az meg hogy ilyen mintagyerek, az a Ti érdemetek, Ti tettétek azzá. A méretek szuperek.

    VálaszTörlés
  3. Köszi Panna :-)) De nem mintagyerek Blanka, inkább azt mondanám, hogy sok mindenben könnyű vele :-)) de még csak most jön a neheze! Egyébként Zolika is tünemény :-))

    Bea! Nagyon szorítok értetek ... bár nem hiszen, hogy bármi probléma lenne. Egy kis odafigyeléssel (táplálkozás, vitaminok ... stb)a várandósság teljesen problémamentes. Egyébként mondta tegnap Timi(védőnő) hogy mész hozzá. Meg is jegyezte, hogy micsoda babyboom van nálunk :-)) hiszen a 4. baba is úton!!! KIRÁLY!!!
    Szóval csak ügyesen, és ha bármi van nyugodtan hívj!
    Puszi

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok!
    tényleg tök jó, hogy gyorsan le tudjátok az orvosi/védőnői viziteket :-) Nálunk az a szerencse, hogy a védőnő szeret inkább házhoz jönni, én meg nem tiltakozom ;-)
    Azt hiszem, sokat boldogok lennének, ha olyan aranyos, jó gyereket "kapnának", mint Blanka, és én hiszem, hogy ennek legalább fele rajtatok múlik: a szülők közti harmónián, az odafigyelésen, és hogy milyen példát mutattok :-)
    Panaszra nekem sem lehet okom az én kis Lilikémmel, és bár most a fogacskákkal megküzdünk, azt hiszem, én sem kívánhatnék jobb babát magunknak :-)
    jaj de jó, jaj de jó, nálunk is 2012 van kitűzve következő szülési dátumnak! :-))) Majd megszálljuk Hábit :-))))

    VálaszTörlés
  5. Milyen jó dolgotok van, hogy Blanci ilyen jó baba. Na de nehogy azt hidd, hogy magától ilyen! Ez a Te (ti) érdemetek ám!!! Nert minden gyermek szülei tükörképe! Boldog lehet veletek, éppúgy mint ti Ővele! Boldog másfél évet Blanci!

    VálaszTörlés
  6. Köszönjük Eszter, aranyos vagy :-))

    Edina, jó lenne együtt járni terhesgondozásra :-)) Bár csak úgy szimplán is ideje lenne meglátogatnom Hábit :-)

    VálaszTörlés
  7. Én is remélem, hogy minden rendbe lesz! Nagyon aranyos vagy, hogy fordulhatok hozzád, ha valami gondom van! Kedves tőled!
    Szerintem is nagyon jó, hogy ennyi kisbaba lesz egyszerre a házba! Örülök, mert így nem fogunk unatkozni itthon. Remélem a Claudiáékat is hamar meglátogatja a gólya!:) Olyan jó lenne!

    VálaszTörlés
  8. Hát Bea ... unatkozni nem fogsz! Ezt csak azok hiszik akiknek nincs gyerekük. Tőlem is többször megkérdezték már, hogy nem unatkozom otthon? Blanka mellett? Ááá, szinte lehetetlen, annyi teendők van :-)) meg elszaladnak a napok ... hihetetlen, hogy nem sokára megyek vissza dolgozni, még nem rég azon törtem a fejem, hogy mindjárt gyesen leszek, most meg, hogy lassan vége lesz :-((

    VálaszTörlés
  9. Én is látom, hogy Blankával könnyű az élet, és számomra ti vagytok az etalon gyereknevelésből. Az, hogy Blanka ilyen jó gyerek, az a ti érdemetek is. :-) Főleg. Csak remélni tudom, hogy mi is jó szülők leszünk majd, és nekünk is lesz egy egészséges, szép, tündéri gyerekünk, akit imádhatunk, és büszkék lehetünk rá, ahogy ti is. :-) Már most várom a kistesó projekteteket. :-)

    VálaszTörlés
  10. Claudia, egy jóóó nagy puszi Neked :-)) Minden másról meg úgy is tudod a véleményem :-))

    VálaszTörlés