2010. január 28., csütörtök

Mai utolsó ...

bejegyzésként meg kell, hogy említsem, elkezdtünk barátkozni a bilivel. Nincs baja vele, kedveli, néha hurcolja is, a szobájában tartjuk, és a legjobb, hogy könyörgés nélkül ráül. De még semmi produktum nem került bele. Nem bánom ... igazából a tavasz-nyár időszak az ami szerintem megfelelő lesz a pelenka elhagyásra.
Az is elképzelhető, hogy wc-be inkább akar majd pisilni mert kifejezetten tetszik neki, ha én (már elnézést a kifejezésért) csorgatok. Fülig érő vigyorral nyugtázza anya milyen ügyes, és volt már hogy meg is tapsolt. Ő állva pisil a kádba és tetszik neki, hogy látja mi történik közben. Nem gondolom, hogy ilyenkor szaladni kéne a bilivel. Szerintem egy kis "angyalvíz"-től nem lesz semmi baja. Múltkor hancúrozott meztelen és annyira tetszett neki pelenka nélkül, hogy a tévé előtt állva bepisilt és nézte ahogy folyik szét minden a parkettán. Nem szidtuk le. Viszont úgy döntöttem, ma este bevezetjük a fürdés előtti bilizést. Mert az a tapasztalt, hogy esténként mindig van egy látványos "alkotás".

Lenne még mit írnom, mert alvásilag vannak most problémák, szépen elalszik este, majd nagyon korán éjfél körül megébred és nem akar visszaaludni. Néha pár napig kihagyja, de aztán jól bepótolja az elmaradt nem alvásokat ... elmúlt éjjel 11-től hajnal 3-ig virrasztottunk vele. De asszem erről majd máskor írok; pl. ha kidolgozzuk a tuti visszaaltató módszert :-)))

5 megjegyzés:

  1. Ú ez durva, nálunk is nagynéha előfordul... akkor csak forgolódunk az ágyban, mindhárman...
    A bilizés nálunk is csak dísz, fürdés előtt mindig ráültetjük, aztán fél perc múlva felpattan és ha kérjük, hogy próbálja még egyszer, akkor visszateszi a bilit a mosdó alá, jelezve, hogy ő oda ugyan nem :-). Aztán a fürdőkádba már neki is csurog...

    VálaszTörlés
  2. Lilinél is próbálgatják tesómék. Náluk úgy működik, hogy Lili szól, hogy pisi, rohannak vele, ráültetik, szépen mondogatja közben magának, hogy pis-pis-pis, de persze semmit sem produkál. Aztán kéri a wc-papírt, és megtörölközik. Szóval, neki ez csak játék egyenlőre, a wc-papírért megy ez az egész. :-) Érdekes, hogy a kádba pisilés minden kisgyereknél megvan, nála is működik. :-))))

    VálaszTörlés
  3. A vizecske mindig előcsalogatja a pisit :-) szerintem ezért szeretnek a kádba produkálni :-)
    A wc-papír imádat nálunk is megvan! :-))) Igaz, mi még rendeltetésszerűen nem használtuk!

    VálaszTörlés
  4. hiába, a fincsi meleg fürdővíz ellazítja az izmokat ;-) Lili minden áldott nap, amikor beletesszük a fürdőkádba, már bugyog is a kis szökőkút... Ezt egyébként csak addig láthattuk, míg pici volt, és szinte hanyatt fekve fürcsizett, de mióta ülve pancsizik, azóta csak erősen gyanítjuk, hogy a jó szokásán nem változtatott azóta sem ;-)))
    A nemalvásról szerintem minden anyuka tudna mesélni - meg is tesszük ;-) - de a tuti visszaaltató módszer minden gyereknél - és minden korszakban! - más és más :-) Én egyébként mindent a fogzásra fogok :-) Arra minden rosszat rá lehet kenni ;-)
    pusz
    E.

    VálaszTörlés
  5. Szia Edinám, mi is a fogzásra fogjuk ... már várom, hogy meg legyen mind a 20 foga! Akkor pezsgőt fogok bontani :-)))))))

    VálaszTörlés