2008. február 22., péntek

Babaszoba

Még 140 egynéhány napom van hátra de elkezdtem őrültül tervezni a babaszoba kinézetét :-)) Ezer ötlet kavargott a fejemben, először is hogy és miként helyezzük el a bútorokat ... és igazából mire is van szüksége egy ilyen irinyó pirinyóka kisbabának :-)

Persze kikértem több ismerősöm véleményét ... hát mint mindenkérdésben a terhességgel vagy babaápolással kapcsolatban mindenki mást mond :-))

Nem baj ezt már kezdem megszokni, hogy mások a vélemények, mások az emberek, szokások ... így a mi szokásaink is mások és persze a pénztárcák mérete sem egyforma :-))

Nos elhatároztam, hogy akkor összeírom, hogy én mit is szeretnék a kisbabámnak. Ugye az első és legfontosabb egy jó ágy. Erre lesz a leginkább szüksége. Nekem nagy kedvencem volt a kombibabaágy, bár több hátrányát is felfedeztem, de ezek után sem vetettem el ennek a lehetőségét. Főleg, hogy azt álmodtam meg, hogy a kisbabámnak lesz egy pelenkázó asztala, vagy komódja ami fiókos és mellette babaágy. A kombiágy ennek a két bútornak az egyesülése és a későbbiekben heverővé és akár egy komóddá, de láttam már, hogy tévészekrényként használták később. Szóval használható bútordarab válik majd belőle. Viszont ami ellene szól, hogy amikor heverővé alakítom csak speciális méretű matrac való bele, ugyanis ilyen méretű 173x70 cm matrac nem nagyon kapható ... Ezt méretre kell készíteni ... Mondjuk ennek is utána jártam, hogy hol csinálnak ilyet és pont az a cég gyárt egyedi méretű matracokat, szivacsokat, biomatracokat stb. aki a babaágyakba a kókuszmatracokat is. A másik hátránya, a kombiágynak, de ez már csak ilyen szőrözés a részemről, hogy lebeszéljem magam róla - bár hozzáteszem nem igazán tudom :-) - a mérete, ugyanis nagyobb mint egy átlag babaágy ... Az ára is drágább, de ha azt számítom, hogy a pelenkázó komódot pluszban meg kellene vennem a sima kiságyhoz máris olcsóbb. (Van aki még a pelenkázót is feleslegesnek tartja, mert lehet kapni pelenkázó lapot amit csak rá lehet helyezni a kiságyra és ha nem kell le lehet venni! Nekem ez nem tetszik, bár nem vonom kétségbe nagyon praktikus ...)

Hm ... gondolhatják akik ezt most olvassák ... ennél kevesebb gondja ne is legyen ennek a kismamának az életben :-))) Voltaképpen ez tényleg nem gond, ezek csak tervezgetések, számolgatások, kalkulálások ... de én imádom ezt csinálni. Imádok tervezgetni ... amitől sokszor a saját családom megy a falnak ... :-))) hogy ne legyek ennyire előre tervező. Megmondom őszintén élvezem a terhességem, élvezem, hogy a kisbabámért csinálok dolgokat ... és érte szívesen tervezgetek, keresgélek akár órákon át is.

Na de ezt most hagyjuk!

Térjünk inkább vissza a babaszobához. Szóval az ágy és pelenkázó mellé egy szekrényke is szükséges lenne, mert a ruhácskákat valahol tartani kell. Ezek a kis babaszekrények nem túl praktikusak de imádnivalóan szépek és persze csábítóak. Ha mindent egy családból választunk ki akkor a szoba igazi összhangban lesz ... meseszép, szívetmelengető lesz ... mániám egyébként is a babaszobák nézegetése, a lakberendezés ezért nem csoda - akár mennyire is tudom, hogy a 2. gyereknél már kevés lesz - görcsösen tudnék ehhez a verzióhoz ragaszkodni.

Aztán ott van az a verzió, hogy mivel a szoba elég hosszúkás építsük be faltol falig beépített szekrénnyel ... ez lenne a No.1. megoldás, de ez most szinte megfizethetetlen. Egy ilyen tolóajtós faltól-falig + plafonig szekrény minimum 200e Ft-ba kerülne és akkor még semmi sincs a babaszobában ... úgy hogy a Bálinttal nagyon gondolkozunk rajta, de még is mindig elvetjük az ötletet, mert gazdaságosabban kellene kijönni és így nem fog menni :-( Gondolkodtunk egy IKEA tolóajtós beépített szekrényben, ami nem rossz megoldás, de a legegyszerűbb kivitel is 100.000 Ft-ra jött ki és akkor belül csak polc, 1 akasztós és 4 fiók van. Igaz ez is elég lenne 2 gyereknek a későbbiekben.

Hát körülbelül itt tartunk ... tervezek és árajánlatokat gyűjtök mindenhonnan, remélem hogy majd találunk egy igazán jó és optimális megoldást ... mert ugye ami olcsó az kevés, ami meg elég lenne és jó az drágább :-))) Hát nehéz a választás, de azért semmi sem ennyire fekete és fehér, valahol mindig van középút ... valószínűleg ezen minden fiatal pár átesett, kinek ebben, kinek abban kellett dönteni.

Nekünk szerencsénk van, mert van egy gyönyörű világos, szép nagy gyerekszobánk most már csak be kell rendezni és várni a csöppségünket :-))) És szerencsések vagyunk, még egy csomó mindenben pl: házasok vagyunk és jól érezzük magunkat együtt, boldogok vagyunk. És kisgyermekünk lesz! Igen talán ezért vagyunk a legszerencsésebbek! :-)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése